συμβουλές-για-να-αποκοιμηθείτε

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από προβλήματα ύπνου, τα οποία τους εμποδίζουν να αποδίδουν καλά στην καθημερινότητα τους. Ο όρος «υγιεινή του ύπνου» αναφέρεται σε συμβουλές που συμβάλλουν σε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο. Κάποιες μικρές αλλαγές μπορεί να είναι αρκετές για να βελτιώσουν σημαντικά τον ύπνο και έτσι ολόκληρη την καθημερινότητα σας.


Tipps zum einschlafen und für einen besseren Schlaf

8 συμβουλές για έναν καλύτερο ύπνο

 1. Το σταθερό ωράριο ύπνου βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει τον ρυθμό του και σας επιτρέπει να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα και να ξυπνήσετε καλύτερα.
   
 2. Το σταθερό ωράριο των γευμάτων επίσης βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει τον ρυθμό του. Αποφύγετε επιπλέον τα βαριά γεύματα πριν τον ύπνο.
   
 3. Μην πίνετε αλκοολούχα ποτά πριν πάτε για ύπνο. Παρά το ότι το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να αποκοιμηθείτε, ο ύπνος που θα κάνετε δεν θα σας ξεκουράσει.
   
 4. Η καφεΐνη, που υπάρχει στον καφέ και σε ορισμένα είδη τσαγιού,  έχει διεγερτική δράση και μπορεί να παρεμποδίσει τον ξεκούραστο ύπνο. Επίσης, η νικοτίνη των τσιγάρων μπορεί  να έχει αρνητική επίδραση  στην ποιότητα του ύπνου. Έτσι πριν πάτε για ύπνο, θυμηθείτε να αποφύγετε καφεϊνούχα ροφήματα καθώς και το κάπνισμα. Επιπλέον κέρδος: η διακοπή του καπνίσματος θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις πολλές άλλες αρνητικές του συνέπειες.
   
 5. Δώστε χρόνο μετά το τέλος της εργασίας σας για να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε από το στρες της ημέρας.  Καθιερώστε διαδικασίες που σηματοδοτούν στο σώμα ότι ετοιμάζεστε για ύπνο. Για τον σκοπό αυτό, συνιστούμε να πιείτε ένα (μη καφεϊνούχο) τσάι, να απενεργοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο ή να κάνετε ένα μπάνιο.
   
 6. Το μπλε φως από τις οθόνες και τα κινητά τηλέφωνα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσκολία να αποκοιμηθείτε. Για τον λόγο αυτό, οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν ρυθμιζόμενους χρωματικούς τόνους για τις βραδινές ώρες χρήσης. Εναλλακτικά, μπορείτε φυσικά να αποφύγετε τη χρήση συσκευών πριν τον ύπνο.
   
 7. Προβλήματα με αρνητική επίδραση στον ύπνο μπορεί επίσης να προκύψουν από το κρεβάτι ή το στρώμα. Επομένως, επιλέξτε με προσοχή και το κρεβάτι και το στρώμα σας ώστε να δημιουργήσετε τις βέλτιστες συνθήκες.
   
 8. Συνθήκες δωματίου: Η κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να είναι σκοτεινή και ήσυχη. Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου είναι μεταξύ 16 και 18 βαθμών Κελσίου.

Η αλλαγή ορισμένων συνηθειών μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε, καθώς κερδίζοντας έναν πιο ξεκούραστο ύπνο, μπορείτε να έχετε μια πιο δραστήρια ημέρα και να αποφύγετε τις αρνητικές συνέπειες της έλλειψης ύπνου.Για λόγους καλύτερης αναγνωσιμότητας χρησιμοποιείται μόνο το αρσενικό γένος. Αυτή η διατύπωση ισχύει εξίσου για όλα τα άτομα και δεν αποτελεί πράξη διάκρισης.


Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία Inspire;